Naozaj výborná treska v majonéze

Autor: Milan Dubek | 21.12.2006 o 14:01 | Karma článku: 11,15 | Prečítané:  13662x

Mám rád tresku v majonéze a zrejme aj väčšina z vás. V posledných rokoch však pozorujem, že klasickej dobrej tresky nejako ubúda. Namiesto nej sa spotrebiteľom a fanúšikom tohto doslova slovenského národného jedla ponúka zmes majolky, octu, cibule, smotany, soli a trochu rybej zložky. Bohužiaľ toto mi veru nechutí.

Typická klasika dobrých lahôdok spred viacerých rokoch, a to 15 deka tresky na tanier a dva rožky sa pomaly vytráca. Samozrejme aj teraz sa takto dá, ale vážne mám dopredu obavu, čo za čudo namiesto dobrej poctivej tresky dostanem.

Podobná lotéria čaká spotrebiteľa ak sa rozhodne tresku si zaobstarať v potravinách. Čaká ho tam síce treska v kelímku od viacerých výrobcov, ale mám pocit, že ak si vyberie čokoľvek, dostane sa z blata do kaluže. Teda pochutnať si na dobrej treske je dnes umenie. Jedno riešenie je tresku si pripraviť sám. Jeden recept je napríklad aj na tejto (obyčajná) alebo tejto (v majonéze) stránke.

Druhé riešenie je kúpiť dobrú tresku. Dá sa to vôbec? Ale áno, dá! Ja som asi pred týždňom objavil v jedných menších potravinách Tresku v majonéze Exklusiv od výrobcu Ryba Žilina. Predáva sa v klasickom kelímku a hmotnosť obsahu je uvedená 140 gramov. Pozrieť si ju môžete na obrázku:

treska1 treska2

Táto treska chutí fakt výborne a oveľa lepšie ako iné. Je síce o trochu drahšia ale to sa bohato vyrovná spracovaním a najmä chuti. Táto treska aj na pohľad veľmi dobre vyzerá. Po otvorení ihneď láka na ochutnanie. No jedna báseň. Vrelo doporučuje vyskúšať.

Ešte dodám zloženie:

Mäso z treskovitých rýb (45%), majonéza, cuketa, mrkva, cibuľa, rastinná vláknina, soľ a náhradné sladidlo. Na vrchnáku sa ešte dočítame, že táto treska je prirodzený zdroj jódu, fosforu a omega-3 mastných kyselín.

Ponámka: fotografie som robil mobilom (1,3 Mpx), lebo nemám normálny digitálny fotoaparát a chcem podotknúť, že tento článok nie je objednaná reklama ale len môj (chuťový) pocit a túžba podeliť sa s ním.

A aby som nezabudol - prajem dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Kto ovláda svet a Kurzov kurz vo V4 (týždeň podľa Schutza)

Sto rokov po monarchii a stopäťdesiat po rakúsko-uhorskom vyrovnaní sa stredná Európa môže pripraviť na veľký „relaunch“ nacionálnych vášní.

SVET

Suverén Babiš a ponížený Okamura. Posledná debata bola šou

Superdebatu sprevádzali hlasné reakcie divákov.

ŠPORT

len Sagan nestačí. Príde Tour de France na Slovensko?

Najlepší cyklisti v Žiline, Trnave či v Tatrách. Je to vôbec možné?


Už ste čítali?