Naozaj výborná treska v majonéze

Autor: Milan Dubek | 21.12.2006 o 14:01 | Karma článku: 11,15 | Prečítané:  13548x

Mám rád tresku v majonéze a zrejme aj väčšina z vás. V posledných rokoch však pozorujem, že klasickej dobrej tresky nejako ubúda. Namiesto nej sa spotrebiteľom a fanúšikom tohto doslova slovenského národného jedla ponúka zmes majolky, octu, cibule, smotany, soli a trochu rybej zložky. Bohužiaľ toto mi veru nechutí.

Typická klasika dobrých lahôdok spred viacerých rokoch, a to 15 deka tresky na tanier a dva rožky sa pomaly vytráca. Samozrejme aj teraz sa takto dá, ale vážne mám dopredu obavu, čo za čudo namiesto dobrej poctivej tresky dostanem.

Podobná lotéria čaká spotrebiteľa ak sa rozhodne tresku si zaobstarať v potravinách. Čaká ho tam síce treska v kelímku od viacerých výrobcov, ale mám pocit, že ak si vyberie čokoľvek, dostane sa z blata do kaluže. Teda pochutnať si na dobrej treske je dnes umenie. Jedno riešenie je tresku si pripraviť sám. Jeden recept je napríklad aj na tejto (obyčajná) alebo tejto (v majonéze) stránke.

Druhé riešenie je kúpiť dobrú tresku. Dá sa to vôbec? Ale áno, dá! Ja som asi pred týždňom objavil v jedných menších potravinách Tresku v majonéze Exklusiv od výrobcu Ryba Žilina. Predáva sa v klasickom kelímku a hmotnosť obsahu je uvedená 140 gramov. Pozrieť si ju môžete na obrázku:

treska1 treska2

Táto treska chutí fakt výborne a oveľa lepšie ako iné. Je síce o trochu drahšia ale to sa bohato vyrovná spracovaním a najmä chuti. Táto treska aj na pohľad veľmi dobre vyzerá. Po otvorení ihneď láka na ochutnanie. No jedna báseň. Vrelo doporučuje vyskúšať.

Ešte dodám zloženie:

Mäso z treskovitých rýb (45%), majonéza, cuketa, mrkva, cibuľa, rastinná vláknina, soľ a náhradné sladidlo. Na vrchnáku sa ešte dočítame, že táto treska je prirodzený zdroj jódu, fosforu a omega-3 mastných kyselín.

Ponámka: fotografie som robil mobilom (1,3 Mpx), lebo nemám normálny digitálny fotoaparát a chcem podotknúť, že tento článok nie je objednaná reklama ale len môj (chuťový) pocit a túžba podeliť sa s ním.

A aby som nezabudol - prajem dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Milióny na štadióny míňajú svoj cieľ

V Košiciach má v roku 2019 vďaka štátnej dotácii stáť nový futbalový štadión. Klub však skrachoval, a je otázne, kto na ňom bude hrať.


Už ste čítali?